Acasa         Contul meu         Forum

Ciorba de cartofi si sfecla

Adaugata pe 23 martie, 2010     428 vizualizari     Fara comentarii


Ciorba de cartofi si sfecla

Ingrediente:

1 sfeclă cam de 500 g
250 g carofi
2 l apă
1 l borş
zarzavat de supă
500 g fasole grasă
verdeaţă
1 ardei gras
3 roşii mijlocii
sare

Mod de preparare:

Se curăţă sfecla, se taie ca tăiţeii şi se fierbe într-o oală cu un morcov întreg şi o ceapă tăiată mărunt. Când sfecla este aproape fiartă, se adaugă cartofii curăţiţi şi tăiaţi subţiri, verdeaţă, sare. Când zarzavatul începe să se moaie, se pune borşul fiert separat şi strecurat. Se lasă să mai dea câteva clocote. Dacă vrem să aibă o culoare frumoasă, roşie, când ciorba este gata, se dă oala la o parte şi după ce s-a răcorit puţin, se pune sfeclă rasă (crudă) în strecurătoarea de macaroane şi se cufundă în oală, astfel încât sfecla din strecurătoare să fie acoperită cu zeamă. Se ţine un sfert de oră, până iese culoarea din sfeclă şi ciorba se înroşeşte. Se scoate strecurătoarea cu sfecla crudă şi se serveşte ciorba dreasă cu ou şi smântână.

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe






Cod pentru site
Cod pentru forum


Comentarii

Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu la aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!


[NOTA]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.





Vezi si alte retete culinare



Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare