Adaugata pe 16 februarie, 2010 Fara comentarii
Ingrediente:
15 l apă
800 g zahăr
2 lămâi
200 g stafide
25 g drojdie
1/2 Iinguriţă bicarbonat
Mod de preparare:
Se pun într-o oală sau în alt vas mare, zahărul, lămâile tăiate bucăţi şi stafidele. Se opăresc cu apă clocotită. Se acoperă vasul cu un şervet. Când s-a răcorit apa cât suferă degetul, se pun drojdia muiată cu puţină apă şi 1/2 linguriţă de bicarbonat.
Se lasă să fermenteze 12 ore, apoi se strecoară şi se toarnă în sticle, după ce s-a pus în fiecare 2 — 3 stafide. Se închid sticlele cu dop fiert, se leagă fiecare bine cu sfoară, ca să nu sară dopul, şi se mai ţin două ore la cald, apoi se duc în pivniţă. După 2 – 3 zile cvasul este bun de băut.
Ingrediente reţetă: apa, bicarbonat, drojdie, lamai, stafide, zahar
Categorie: Bauturi, cocktailuri
De la: Ionut
[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.