Contul meu                  



Carte de bucate Ai o reţetă preferată? Ingrediente Articole Restaurante Culinar Diete Băuturi Concursuri Social






Cvas

Adaugata pe 16 februarie, 2010          Fara comentarii

Ingrediente:

15 l apă
800 g zahăr
2 lămâi
200 g stafide
25 g drojdie
1/2 Iinguriţă bicarbonat

Mod de preparare:

Se pun într-o oală sau în alt vas mare, zahărul, lămâile tăiate bucăţi şi stafidele. Se opăresc cu apă clocotită. Se acoperă vasul cu un şervet. Când s-a răcorit apa cât suferă degetul, se pun drojdia muiată cu puţină apă şi 1/2 linguriţă de bicarbonat.
Se lasă să fermenteze 12 ore, apoi se strecoară şi se toarnă în sticle, după ce s-a pus în fiecare 2 — 3 stafide. Se închid sticlele cu dop fiert, se leagă fiecare bine cu sfoară, ca să nu sară dopul, şi se mai ţin două ore la cald, apoi se duc în pivniţă. După 2 – 3 zile cvasul este bun de băut.


Ingrediente reţetă: , , , , ,

Categorie: Bauturi, cocktailuri

De la: Ionut


Cvas








Cod pentru site
Cod pentru forum




Comentarii

Lasa un comentariu




[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.


Vezi şi alte reţete culinare