Contul meu                  



Carte de bucate Ai o reţetă preferată? Ingrediente Articole Restaurante Culinar Diete Băuturi Concursuri Social






Sirop de fragi

Adaugata pe 16 februarie, 2010          Fara comentarii

Ingrediente:

1 l zeamă de fragi
1 kg zahăr
1 linguriţă zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Se strivesc cu mâna, într-un castron, fragi bine copţi. La 1 kg de fragi se poate adăuga 1/4 de litru de apă. Se storc pnntr-un tifon des şi se toarnă în tingirea de dulceaţă, adăugînd la 1 l de zeamă, 1 kg de zahăr. Se ţine pe foc moale până se topeşte zahărul, se fierbe apoi la foc iute circa 20 de minute. Nu se face prea gros, ca să se poată turna uşor din sticle. La fiert se adaugă puţină zeamă de lămâie. Când este destul de legat, se dă la o parte şi se toarnă cald în sticle care se astupă bine. Sa să nu pleznească sticla, se înfăşoară într-o cârpă umedă, cât se toarnă siropul.


Ingrediente reţetă: , ,

Categorie: Bauturi, cocktailuri

De la: Ionut


Sirop de fragi








Cod pentru site
Cod pentru forum




Comentarii

Lasa un comentariu




[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.


Vezi şi alte reţete culinare