Adaugata pe 6 martie, 2010 Fara comentarii
Ingrediente:
1 kg carne de vacă de la gât
200 g seu de vacă
câte un vârf de cuţit de piper
chimen
bicarbonat
1 căpăţână de usturoi
sare
Mod de preparare:
Se trec de trei ori prin maşina de tocat carnea împreună cu grăsimea. Se sărează cât trebuie şi se lasă să stea 2 – 3 ore la gheaţă. Se adaugă un praf de piper şi puţin chimen pisat fin şi un vârf de cuţit de bicarbonat. Se face separat un mujdei de usturoi cu puţină zeamă de came, se strecoară şi se adaugă în tocătură atât cât trebuie. Se pune la maşina de tocat tubul de tablă prin care se umplu maţele pentru cârnaţi. Se dă tocătura încă o dată prin maşină şi, pe măsură ce iese cârnatul din tub, se taie de mărimea mititeilor. În lipsa acestui tub, se iau cu lingura cantităţi egale din tocătură şi, cu mâinile udate în apă, se formează cârnăciori de aceeaşi mărime, care se aşază pe o scândură. Se frig la grătar, la foc iute. În timpul cât se frig, se ung cu o pană muiată în zeamă de carne.
Ingrediente reţetă: bicarbonat, carne de vaca, chimen, piper, sare, usturoi
Categorie: Mancaruri cu carne
De la: Ionut
[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.