Adaugata pe 15 februarie, 2010 Fara comentarii
Ingrediente:
450g ficat de pui, fiert
250ml supa de pui
250ml vin rosu sec
180g smochine confiate
125g nuca prajita si maruntita
250g unt
1 bagheta frantuzeasca, feliata si prajita
1 ceapa mica, taiata fin
1 lingura coniac
ulei vegetal
arpagic proaspat (pentru garnisit)
frunze de salata rosie (pentru garnisit)
1 lingurita de sare.
Mod de preparare:
Se unge un vas cu ulei vegetal, se intinde o folie de plastic pe fundul acesteia si se stropeste iarasi cu ulei. Intr-o cratita de marime medie se combina ficatul de pui cu supa si cu ceapa taiata fin. Se lasa sa dea in clocot, apoi se fierbe inabusit timp de 12 minute, pana ce ficatul este patruns, amestecand din cand in cand. Se scurge lichidul din vas. Se scoate ficatul si ceapa si se pun intr-un mixer. Deasupra se toarna coniacul, se adauga untul si putina sare, dupa care se mixeaza bine pana ce se obtine o pasta fina care se aseaza in tava deja pregatita. Se acopera si se lasa la frigider cel putin 4 ore. Intr-o tigaie mai mica se incinge vinul, se da la o parte si se incorporeaza smochinele, se lasa la inmuiat pentru 15 minute, apoi se scot din vin si se taie bucati, se aseaza intr-un bol si se baga la frigider. Se scoate pasta de ficat din tava, se aseaza pe un vas intins si se garniseste pe toata suprafata cu nuca maruntita, salata rosie si cateva bucatele de smochine. Se aranjeaza salata verde in jurul pastei si se asorteaza cu restul smochinelor. Se serveste cu felii de bagheta, prajite.
Ingrediente reţetă: arpagic, bagheta frantuzeasca, ceapa, coniac, ficat de pui, nuca, pui, salata rosie, sare, smochine confiate, ulei vegetal, unt, vin rosu
Categorie: Aperitive
De la: Ionut
[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.