Adaugata pe 19 februarie, 2010 Fara comentarii
Ingrediente:
2 l apă
1 l borş
1 kg carne de vacă
1 ceapa
1 morcov
1 pătrunjel
1/2 ţelină
1 mână fasole ţucără
1/4 varză mică
2 cartofi
2 roşii
verdeaţă (mărar, pătrunjel, leuştean)
sare
Mod de preparare:
Se taie carnea de vacă în bucăţi potrivite şi se pune la fiert într-o oală cu apă. Când începe să fiarbă, se ia spuma de două trei ori. Se pune sare. Se adaugă apoi tot zarzavatul tăiat mărunt, fasolea ţucără tăiată bucăţi şi spre sfârşit varza, cartofii şi roşiile, sau o lingură de bulion de roşii. Se lasă să fiarbă cât trebuie, fără sa se sfărâme zarzavatul. Separat se fierbe 1 l borş şi se strecoară în oala în care fierbe zarzavatul. Se adaugă frunze de leuştean sau de tarhon, de pătrunjel şi de mărar. Se gustă de sare, se potriveşte de acru, se adaugă la nevoie sare de lămâie dizolvată separat, în apă. Se lasă să mai dea câteva clocote.
Ingrediente reţetă: apa, bors, carne de vaca, cartofi, ceapa, fasole tucara, leustean, marar, morcov, patrunjel, rosii, sare, telina, varza
Categorie: Borsuri, supe, ciorbe
De la: Ionut
[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.