Adaugata pe 23 martie, 2010 Fara comentarii
Ingrediente:
1,500 kg roşii
3 linguri orez
1 gălbenuş
2 linguri smântână
2 l zeamă de carne sau apă
sare
1 linguriţă zahăr
Mod de preparare:
Se pun într-o oală roşiile spălate şi tăiate bucăţi, cu puţină sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit în apa pe care o lasă singure. Când s-au muiat bine, se trec prin sită şi se subţiază cu zeamă de carne sau cu zeamă în care a fiert zarzavat. Se pune zahărul, orezul şi se lasă să fiarbă bine, se potriveşte de sare. Înainte de a fi servită, se drege supa cu un gălbenuş şi cu două linguri de smântână. Este foarte gustoasă şi rece. În acest caz, zeama de supă cu care se subţiază trebuie bine curăţată de grăsime.
Orezul poate fi înlocuit cu arpacaş muiat în apă din ajun, ca să fiarbă mai uşor.
Ingrediente reţetă: galbenus, orez, rosii, sare, smantan, zahar, zeama de carne
Categorie: Borsuri, supe, ciorbe
De la: Ionut
[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.