Adaugata pe 16 februarie, 2010 Fara comentarii
Ingrediente:
1 kg cartofi
4 cepe
1 ceaşcă oţet îndoit cu apă
1 lingură zahăr
sare
Pentru sos:
2 gălbenuşuri
100g ulei
1 lingură zeamă de lămâie sau oţet
un praf de piper
sare
Mod de preparare:
Se fierb cartofii, se curăţă calzi, se taie felii şi se pun într-un carton. Se toarnă deasupra oţetul îndoit cu apă şi zahărul. Se taie cepele felii foarte subţiri, se amestecă cu cartofii, se pune sare, se acoperă şi se dă la rece.
A două zi se face o maioneză din două gălbenuşuri, cu ulei, sare, piper, zeamă de lămâie sau oţet. Se subţiază cu apă atât, cât să se poată amesteca uşor cu salata de cartofi. Se potriveşte gustul sărat şi acru.
Ingrediente reţetă: cartofi, ceapa, galbenusuri, otet, piper, sare, ulei, zahar, zeama de lamaie
Categorie: Salate
De la: Ionut
[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.