Adaugata pe 21 februarie, 2010 Fara comentarii
Ingrediente:
Pentru foaia de plăcinta:
500 g făină
3 linguri ulei
1 linguriţă sare
1 ceaşcă apă caldă
Pentru umplutură:
300 g brânză de vacă
30 g unt proaspăt
1/2 lingură făină
2 ouă
1/2 ceaşcă lapte, sare
2 linguri unt în plus 75 g zahăr
25 g stafide
2 linguri unt
Mod de preparare:
Se întinde o foaie de plăcintă. Se lasă câteva minute să se zbicească. Se freacă brânza de vacă cu untul, se pun ouăle, laptele, făina, zahărul, câteva stafide fără sâmburi, alese şi spălate şi un praf de sare. Se amestecă totul bine şi se pune cu lingura pe foaia bine unsă cu unt. Se întinde cu cuţitul, astfel încât stratul să fie de grosime egală. Se întorc pe masă părţile care atârnă în jos, ridicându-le cu marginea feţei de masă şi se stropesc cu unt. Se face un sul, cu ajutorul feţei de masă, care se ridică dinspre partea lungă a mesei. Se taie sulul în bucăţi de lungimea tăvii, astfel încât să încapă două sau trei bucăţi în tavă. Se unge tava cu unt, se aşază plăcinta, se stropeşte deasupra cu unt şi se coace la foc potrivit. Când este gata, se taie bucăţi, se aşază pe o farfurie, se presară zahăr şi se serveşte caldă. Se poate servi cu smântână.
[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.