Acasa         Contul meu         Forum

Aperitive

Retete culinare din categoria Aperitive

Fileuri de salau   Adaugata pe 15 februarie, 2010

Fileuri de salau

Ingrediente: 800g file de salau 1kg de cartofi 100ml untdelemn 50g faina 2 oua verdeata sare Mod de preparare: Fileurile de salau se sareaza si se lasa putin deoparte. Se bat galbenusurile de ou, se combina cu faina si se toarna putina apa sau lapte pentru a subtia amestecul. Albusurile batute spuma se toarna peste […]


 2.829 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta:

Categorie: Aperitive


Ton cu sos bechamel   Adaugata pe 15 februarie, 2010

Ton cu sos bechamel

Ingrediente: 1/2 conserva de ton 2 oua 80g branza rasa 100g miez de paine imbibat in lapte sare, piper Pentru sos bechamel: 300ml lapte 25g faina de porumb 30g unt 1/2 lingurita boia sare, piper Mod de preparare: Intr-o cratita mica se amesteca faina de porumb cu laptele rece turnat in ploaie, se asezoneaza cu […]


 329 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Aperitive


Omleta cu sparanghel si mazare   Adaugata pe 15 februarie, 2010

Omleta cu sparanghel si mazare

Ingrediente: 400g sparanghel verde 200g pastai mazare 200g branza comte taiata cuburi 4 felii jambon italian 4 oua 50g unt parmezan taiat betisoare patrunjel sare, piper Mod de preparare: Jambonul se taie fasii fine. Se amesteca bine ouale batute cu branza cuburi, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa deoparte. In acest timp, […]


 491 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Aperitive


Peste pane   Adaugata pe 15 februarie, 2010

Peste pane

Ingrediente: 4 fileuri de peste 50g de unt 2 oua batute 500g pesmet 1 lamaie patrunjel tocat sare, piper Mod de preparare: Se pune faina pe o farfurie, in alta pesmetul, iar separat ouale batute. Fileurile de peste se aplatizeaza cu lama unui cutit si se trec succesiv prin faina, ou, apoi prin pesmet. Se […]


 777 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Aperitive


Sufleu de svaiter   Adaugata pe 15 februarie, 2010

Sufleu de svaiter

Ingrediente: 70g faina 80g unt 100g svaiter ras 1\2 l lapte 4 oua sare, piper Mod de preparare: Se topeste untul intr-o craticioara, se adauga faina si se amesteca incontinuu, sa nu se formeze cocoloase. Se stinge cu lapte fiert, se mai lasa cateva secunde pe foc, amestecand mereu, apoi se condimenteaza cu sare si […]


 752 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive


Dovlecei a la provenciale   Adaugata pe 15 februarie, 2010

Dovlecei a la provenciale

Ingrediente: 1kg dovlecei 500g rosii tocate 4 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline patrunjel tocat seminte de cimbru 1 foaie de dafin sare, piper Mod de preparare: Se taie dovleceii in cuburi, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se prajesc intr-o tigaie cu 2 linguri ulei incins. Cuburile de dovlecel se scot […]


 858 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive


Sos de sfecla cu smantana   Adaugata pe 15 februarie, 2010

Sos de sfecla cu smantana

Ingrediente: 1kg sfecla rosie pregatita la cuptor 50g unt 2 catei de usturoi, zdrobiti 6 linguri de smantana 2 linguri de patrunjel sare, piper Mod de preparare: Se curata sfecla rosie, de taie rondele si se pune la prajit intr-o tigaie cu unt topit. Se  pudreaza cu usturoiul zdrobit si se lasa 10 minute pe […]


 817 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Aperitive


Avocado cu ton   Adaugata pe 15 februarie, 2010

Avocado cu ton

Ingrediente: 500g ton proaspat 3 avocado 1 ardei gras, rosu zeama de la jumatate de lamaie 2 linguri seminte de susan 1 lingurita sos de soia 1 lingurita ulei de susan patrunjel arpagic Mod de preparare: Tonul se taie cubulete si se pune intr-o cratita cu apa sarata fiarta, se stinge focul si se acopera […]


 873 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Aperitive


Aspic de ou cu legume   Adaugata pe 15 februarie, 2010

Aspic de ou cu legume

Ingrediente: 500g concentrat de pasare 7 foi de gelatina 1 ou fiert diverse legume taiate cuburi: broccoli, conopida, morcov ardei, porumb Mod de preparare: Gelatina se pune la inmuiat in apa rece. Se incalzeste concentratul de pasare si se combina cu gelatina moale. Pe fundul unei tavi se toarna putina gelatina si se lasa sa […]


 819 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Aperitive


Sandvis cu branza Swiss   Adaugata pe 15 februarie, 2010

Sandvis cu branza Swiss

Ingrediente: 2 felii paine alba de casa 2 felii de branza Swiss cateva bucati carne de pui prajit 1 lingura de unt 1 lingurita arpagic proaspat tocat 1/2 lingurita sos Tabasco Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul in prealabil. Se ung feliile de paine cu putin unt, pe o singura parte, apoi se pune un […]


 811 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Aperitive


Pate de ficat de pui   Adaugata pe 15 februarie, 2010

Pate de ficat de pui

Ingrediente: 450g ficat de pui, fiert 250ml supa de pui 250ml vin rosu sec 180g smochine confiate 125g nuca prajita si maruntita 250g unt 1 bagheta frantuzeasca, feliata si prajita 1 ceapa mica, taiata fin 1 lingura coniac ulei vegetal arpagic proaspat (pentru garnisit) frunze de salata rosie (pentru garnisit) 1 lingurita de sare. Mod […]


 921 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Aperitive




Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare