Acasa         Contul meu         Forum

Aperitive

Retete culinare din categoria Aperitive

Rosii portugheze cu orez   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Rosii portugheze cu orez

Ingrediente: 12 roşii mijlocii 2 ardei 100g orez sare, piper câteva frunze de salată verde Pentru maioneză: 1 gălbenuş 1 linguriţă muştar 50g ulei Mod de preparare: Se aleg roşii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se presară sare, piper, puţin oţet şi se lasă la o parte, să se scurgă. Se fierbe în […]


 1.640 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Aperitive


Salat ruseasca   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Salat ruseasca

Ingrediente: 300g cartofi 1 morcov mijlociu o mână de fasole verde o mână de mazăre boabe 2 ouă răscoapte 1 linguriţă muştar 100g ulei 2 linguri oţet sau lămâie sare Mod de preparare: Se pun într-un castron cartofii şi morcovii fierţi, tăiaţi în cuburi mici, fasole verde şi albuş de ou răscopt, tăiate în bucăţele […]


 408 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Aperitive


Salata de piure de fasole   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Salata de piure de fasole

Ingrediente: 300g fasole boabe 100g ulei 1 lingură zeamă de lămâie (sare de lămâie sau oţet) o ceapă mijlocie sare Mod de preparare: Se fierbe fasolea uscată, se scurge şi se trece prin sită. După ce s-a răcorit se pune piureul într-un castron şi se bate bine cu o furculiţă, adăugând uleiul turnat cu încetul […]


 362 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Aperitive


Salata de creier   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Salata de creier

Ingrediente: 1 creier de viţel o felie de pâine muiată în lapte 100g ulei zeamă de lămâie sau oţet sare, piper câteva foi de salată verde câteva măsline Mod de preparare: Se fierbe creierul. După ce s-a răcorit, se freacă într-un castron şi se amestecă cu miezul de pâine muiat în lapte şi stors. Se […]


 376 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive


Salata de icre imitate   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Salata de icre imitate

Ingrediente: 1/4 ceaşcă cu apă 4 linguri griş 1 lingură pastă de peşte 1/2 linguriţă boia 100g ulei 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie o ceapă mijlocie Mod de preparare: Se pune apa la fiert într-o cratiţă mică. Când apa dă în clocot, se toarnă grişul în ploaie. Se fierbe amestecând, până ce pasta […]


 300 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Aperitive


Ciuperci marinate   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Ciuperci marinate

Ingrediente: 500g ciuperci câteva boabe de piper 1 frunză de dafin 1 linguriţă muştar 1/2 pahar oţet 1 lingură ulei sare Mod de preparare: Se aleg ciuperci tinere, închise şi foarte proaspete. Se spală şi se fierb în apă cu sare 15 minute. Se aşază în borcan cu boabe de piper şi frunză de dafin, […]


 307 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Aperitive


Scrumbii marinate   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Scrumbii marinate

Ingrediente: 2 scrumbii mijlocii 2 cepe 1 morcov mic boabe de piper boabe de muştar 1 frunză de dafin cîteva măsline 5 linguri ulei 2 linguri oţet Mod de preparare: Se aleg scrumbii sărate, cu lapţi. Se ţin 24 ore în apă ca să se desăreze, schimbând apa odată sau de două ori. Se curăţă, […]


 294 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Aperitive


Scrumbii sarate cu sos de mustar   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Scrumbii sarate cu sos de mustar

Ingrediente: 2 scrumbii mijlocii 1 linguriţă muştar 50g ulei oţet (după gust) câteva măsline sau frunze de salată verde Mod de preparare: Se ţine scrumbia 24 ore în apă, ca să se desăreze. Se curăţa şi se scoate şira spinării. Se taie bucăţi şi se aşază pe o farfurie. Se freacă lapţii într-un castron cu […]


 309 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive


Salata de scrumbii sau de cherci, cu cartofi   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Salata de scrumbii sau de cherci, cu cartofi

Ingrediente: 1 scrumbie mijlocie 600g cartofi 2 cepe mijlocii 1 linguriţă oţet 2 linguri ulei câteva măsline Mod de preparare: Se curăţă scrumbia; se spală şi se lasă câteva ore în apă rece, ca să se desăreze. Se taie bucăţi. Se pregăteşte o salată de cartofi, se aşază într-o farfurie şi deasupra se pun bucăţile […]


 289 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive


Rosii umplute cu carne si ciuperci   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Rosii umplute cu carne si ciuperci

Ingrediente: 12 roşii mijlocii putină carne de pasăre fiartă sau friptă 3 — 4 ciuperci sare, piper, oţet Pentru maioneză: 1 gălbenuş 1 linguriţă muştar 50g ulei Mod de preparare: Se pregătesc roşiile, se taie un capac, se scobesc. Se lasă să se scurgă după ce s-a pus sare, piper, oţet. Se taie mărunt un […]


 278 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive


Rosii portugheze cu orez   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Rosii portugheze cu orez

Ingrediente: 12 roşii mijlocii 2 ardei 100g orez sare, piper câteva frunze de salată verde Pentru maioneză: 1 gălbenuş 1 linguriţă muştar 50g ulei Mod de preparare: Se aleg roşii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se presară sare, piper, puţin oţet şi se lasă la o parte, să se scurgă. Se fierbe în […]


 323 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive


Oua cu maioneza   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Oua cu maioneza

Ingrediente: 6 ouă 2 gălbenuşuri 1 linguriţă muştar 100g ulei 1 lingură smântână un vârf de linguriţă sare 2 — 3 măsline sau puţină salată verde Mod de preparare: Se fierb ouăle tari. Când s-au răcit se curăţă de coajă şi se taie în două, în lung. Se aşază pe o farfurie cu gălbenuşul în […]


 323 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Aperitive


Oua rascoapte cu sos picant   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Oua rascoapte cu sos picant

Ingrediente: 6 ouă 2 gălbenuşuri 1 Iinguriţă muştar 100g ulei 2 castraveţi muraţi în oţet un vârf de linguriţă sare Mod de preparare: Se fierb ouăle tari. Când sunt reci, se curăţă de coajă, se taie felii rotunde şi se aşază pe o farfurie unele peste altele. Separat se face un sos de muştar cu […]


 313 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Aperitive


Oua umplute cu ficat   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Oua umplute cu ficat

Ingrediente: 6 ouă 100g ficat de gâscă unt proaspăt cât o nucă un vârf de linguriţă sare câteva frunze de salată verde Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se curăţă şi se taie în două în lungime. Se scot gălbenuşurile, se trec prin sită şi se freacă cu ficatul de gâscă fiert. Se adaugă […]


 299 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Aperitive


Oua umplute cu pasta de peste   Adaugata pe 16 februarie, 2010

Oua umplute cu pasta de peste

Ingrediente: 6 ouă 50g unt 1 linguriţă pastă de peşte (anchois) câteva frunze de salată verde Mod de preparare: Se fierb ouăle tari. După ce s-au răcit, se curăţă şi se taie în lung. Se scoate cu grijă gălbenuşul din albuş, fără ca albuşul să se rupă. Gălbenuşurile se pun într-un castron şi se adaugă […]


 262 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Aperitive


Tartine cu ananas si carnaciori   Adaugata pe 15 februarie, 2010

Tartine cu ananas si carnaciori

Ingrediente: 100g carnati chorizo, taiati bucati mici 100g ananas proaspat, taiat cubulete 100g cas de oaie, cubulete 500g smantana 75g faina 4 oua batute 1 ceapa alba, tocata bucati mari 2 linguri ulei de masline 2 linguri seminte de susan 1 varf de cutit de cimbru, uscat sare, piper macinat Mod de preparare: intr-o tigaie […]


 323 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Aperitive


Prajitura cu feta si busuioc   Adaugata pe 15 februarie, 2010

Prajitura cu feta si busuioc

Ingrediente: 160g faina 100g branza gruyere, rasa 200g branza feta, cuburi 80ml ulei de masline 120ml lapte 3 oua 1 plic de drojdie 1 buchetel de busuioc Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul in prealabil. Intre timp, se bat ouale intr-un castron si se omogenizeaza cu faina. Se adauga drojdia, laptele si uleiul de masline, […]


 317 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Aperitive


Rosii umplute cu ou   Adaugata pe 15 februarie, 2010

Rosii umplute cu ou

Ingrediente: 4 rosii mici 4 oua 4 frunze de busuioc, maruntite boia sare, piper Mod de preparare: Se spala rosiile, se taie partea de sus si se golesc de miez. Interiorul se pudreaza cu busuioc si se umple cu u crud. Rosiile se condimenteaza cu sare, piper si boia, dupa care se pun la cuptor […]


 290 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Aperitive


Saculeti cu somon si branza   Adaugata pe 15 februarie, 2010

Saculeti cu somon si branza

Ingrediente: 4 clatite 350g file de somon 8 linguri de branza urda 8 fire ceapa verde ulei Mod de  preparare: Se toaca marunt 4 fire de ceapa verde, restul se pastreaza deoparte. Se taie somonul cubulete si se prajeste intr-o tigaie cu ulei incalzit. Cand este rumenit, se scoate pe o farfurie si se lasa […]


 291 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Aperitive


Rulouri de crap cu praz   Adaugata pe 15 februarie, 2010

Rulouri de crap cu praz

Ingrediente: 4 tulpini de praz (doar partea alba) 20g icre de somon 1 conserva de crap 1/2 radacina de patrunjel, cubulete 1 esalota tocata 1 crenguta de marar, tocata fin 2 linguri de mustar 2 linguri de maioneza 1 lingura boabe de mustar (facultativa) sare, piper macinat Mod de preparare: Se taie prazul rondele mari […]


 295 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Aperitive




Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare