Contul meu                  



Carte de bucate Ai o reţetă preferată? Ingrediente Articole Restaurante Culinar Diete Băuturi Concursuri Social






Sos maioneza cu mustar

Adaugata pe 16 februarie, 2010          Fara comentarii

Ingrediente:

2 gălbenuşuri
1 linguriţă muştar
200g ulei
1/2 linguriţă zeamă de lămâie sau oţet
sare

Mod de preparare:

Se amestecă de la început muştarul cu ouăle. Se pun gălbenuşurile într-un castron, cu zeama de lămâie şi un praf de sare. Se freacă cu o lingură de lemn sau se bat cu telul până ce gălbenuşurile sunt bine amestecate. Apoi se adaugă uleiul picătură cu picătură. Se freacă mereu, punând din când în când şi puţină lămâie. Când maioneza începe să se îngroaşe, se poate adăuga şi câte o linguriţă de ulei odată, dar nu mai mult.
Dacă se întâmplă ca maioneza să se taie în cursul pregătirii, se pune un gălbenuş de ou în alt castron, se amestecă cu o lingură de lemn apoi, cu o linguriţă, se adaugă puţin câte puţin din maioneza care s-a tăiat, până se amestecă toată.
Una din cauzele pentru care uneori maioneza se taie este întrebuinţarea uleiului prea rece. De aceea iarna se recomandă ca uleiul să fie puţin încălzit înainte de întrebuinţare.
Dacă maioneza este reuşită, dar prea groasă, se poate subţia cu puţină apă. Şi la această maioneză se poate adăuga, când este gata, o lingură de smântână de fiecare gălbenuş.


Ingrediente reţetă: , , , , ,

Categorie: Sosuri

De la: Ionut


Sos maioneza cu mustar








Cod pentru site
Cod pentru forum




Comentarii

Lasa un comentariu




[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.


Vezi şi alte reţete culinare