Contul meu                  



Carte de bucate Ai o reţetă preferată? Ingrediente Articole Restaurante Culinar Diete Băuturi Concursuri Social






Tort de biscuiti cu zahar ars

Adaugata pe 12 martie, 2010          Fara comentarii

Ingrediente:

1/2 kg biscuiţi
1 l lapte
8 linguri zahăr
2 linguri făină
1 lingură rom
vanilie
100 g nuci sau frişcă

Mod de preparare:

Se ard într-o cratiţă patru linguri de zahăr care se sting cu puţină apă fierbinte. Se lasă pe colţul maşinii până se dizolvă tot zahărul. Separat se rnoaie făina cu o ceaşcă de lapte rece, amestecând bine, până se desface toată făina. Se mai toarnă lapte rece, completând până la un litru. Se amestecă cu siropul de zahăr ars, adăugând şi patru linguri de zahăr, o lingură de rom şi puţină vanilie. Se ţine pe foc până începe crema să se îngroaşe. Se dă la o parte şi se adaugă biscuiţii sfărâmaţi în bucăţele mici. Se amestecă uşor cu o lingură şi se dau la rece până ce se pătrund bine cu cremă. A doua zi se aşază compoziţia pe o farfurie rotundă sau dreptunghiulară, iar deasupra se presară nuci tocate, prăjiite puţin pe maşină, sau se acoperă tortul cu frişcă bătută.


Ingrediente reţetă: , , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi

De la: Ionut


Tort de biscuiti cu zahar ars








Cod pentru site
Cod pentru forum




Comentarii

Lasa un comentariu




[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.


Vezi şi alte reţete culinare