Adaugata pe 12 martie, 2010 Fara comentarii
Ingrediente:
1/2 kg marmeladă
2 linguri lapte sau apă
2 linguri ulei
220 g făină
2 linguriţe rase bicarbonat
2 linguri rom
vanilie
150 g nuci
2 linguri fructe din dulceaţă (facultativ)
ulei pentru uns forma
Mod de preparare:
Se freacă marmelada cu două linguri de lapte (sau de apă) până se face ca o cremă. Se adaugă uleiul, făina, bicarbonatul, vanilia şi rom după gust. Când pasta este bine amestecată, se adaugă 150 g nuci tăiate în lung, precum şi 1 — 2 Iinguri de fructe zaharisite (sau din dulceaţă) tăiate mărunt şi puse mai întâi la macerat cu puţin rom. Se unge o formă de tablă, dreptunghiulară, cu unt sau cu ulei, se presară făina şi se toarnă compoziţia. Se coace la foc potrivit (mal mult moale) circa o oră. Se încearcă cu un pai (dacă s-a copt nu se lipeşte miezul) Şi către sfârşit, dacă este necesar, se acoperă cu o hârtie. Când este coaptă se răstoarnă şi după ce s-a răcit complet, de preferinţă a doua zi, se taie felii.
[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.