Contul meu                  



Carte de bucate Ai o reţetă preferată? Ingrediente Articole Restaurante Culinar Diete Băuturi Concursuri Social






Tort de bezele

Adaugata pe 12 martie, 2010          Fara comentarii

Ingrediente:

8 albuşuri
400 g zahăr pudră
unt pentru uns tava

Crema
1 lingură cu vârf de cacao
3 linguri făină
4 linguri zahăr
1/2 l lapte
100 g unt proaspăt
rom sau esenţă de portocale

Mod de preparare:

Se bat opt albuşuri spumă şi se adaugă, amestecând uşor, zahărul pisat. Se coc pe rând patru foi, întinzând albuşul potrivit de gros pe fundul tăvii de tort, bine uns cu unt şi presărat cu făină. Se scot foile numai după ce s-au răcorit complet, altfel se sfărâmă. Se fac separat câteva bezele mici, pentru garnitură.
Între foi se pune următoarea cremă: se freacă cacao cu o lingură două de lapte, până se moaie complet Se adaugâ zahărul, apoi făina, frecând continuu, şi se toarnă laptele clocotit. Se pune cratiţa pe maşină şi se ţine până începe să fiarbă. Se amestecă mereu ca să nu se prindă de fund şi să nu rămână nici un cocoloş. Când este destul de legată, se dă la o parte şi după ce s-a răcorit, se pun pe rând bucăţele mici de unt frecând mereu, până ce se introduce tot untul şi crema a devenit spumoasă. Se adaugă rom sau esenţă de portocale.
În loc de crema de mai sus, se poate pune între foile de bezele numai frişcă bătută cu zahăr. Tortul se aşază cu o oră înainte de a fi servit; dacă aşteaptă mai mult, foile de bezele se moaie prea tare.


Ingrediente reţetă: , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi

De la: Ionut


Tort de bezele








Cod pentru site
Cod pentru forum




Comentarii

Lasa un comentariu




[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.


Vezi şi alte reţete culinare