Adaugata pe 12 martie, 2010 Fara comentarii
Ingrediente:
6 ouă
150 g zahăr
100 g făină
vanilie
unt pentru uns forma
250 g frişcă
Mod de preparare:
Se pun într-un căzănel ouăle întregi cu zahăr şi cu vanilie. Se bat bine cu telul pe marginea maşinii până ce cantitatea creşte simţitor. Se bate apoi altemativ, pe maşină şi la rece, de trei ori. Se adaugă făina. Se coace compoziţia într-o formă bine unsă cu unt şi presărată cu făină, la foc potrivit. După ce s-a răcit, se taie cu un cuţit ascuţit tortul în două. Se scobesc ambele părţi la mijloc, cât mai mult, dar fără să se spargă fundul, astfel încât aşezate una peste alta, să rămână un gol la mijloc. Acest gol se umple cu frişcă bătută. Tortul se glasează cu ciocolată. Din aluatul scos din mijlocul tortului se poate pregăti umplutura pentru alt tort, la fel cu crema de cozonac.
[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.