Adaugata pe 16 februarie, 2010 Fara comentarii
Ingrediente:
3 duzini de melci
1 pahar oţet
1 lingură sare
1 pahar cu vin
1 ceapă
1 morcov
3 căţei de usturoi
cimbru
dafin
sare
10 boabe piper
1 ou
2 linguri făină
2 linguri de lapte
1 linguriţă ulei
1 lingură arpagic tocat
100 g untură sau ulei
Mod de preparare:
Se fierb melcii şi se scot din scoică. Cu două ore înainte se face un aluat ca de clătite, din făină, lapte, o linguriţă de ulei, un gălbenuş şi sare. Înainte de a se pune la prăjit se adaugă albuşul bătut spumă şi arpagicul tăiat fin. Cu un sfert de oră înainte de a servi, se iau câte 8 — 10 melci odată, se moaie în aluat, se întorc cu o furculiţă pentru a se acoperi complet şi se introduc în untură încinsă. Se repetă operaţia de 2 — 3 ori până se prăjesc toţi melcii. Trebuie să se procedeze repede, pentru ca primii melci sâ nu stea prea mult la o parte, până sunt ultimii gata. Se servesc fierbinţi, cu o garnitură de pătrunjel puţin prăjit in untură.
[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.