Adaugata pe 12 martie, 2010 Fara comentarii
Ingrediente:
2 linguri miere
1 vârf de linguriţă bicarbonat
200 g făină
4 linguri ulei
20 g drojdie
un praf de sare
3 linguri marmeladă
3 linguri nuci
1 lingură zahăr
Mod de preparare:
Se freacă într-o cratiţă mică pe maşină mierea cu bicarbonatul, ţinându-se până ce mierea a devenit lichidă.
Se cerne făina pe masa de aluat, se face loc la mijloc, se pune mierea, uleiul, drojdia muiată cu puţină apă şi un praf de sare. Se frământă aluatul şi se lasă să se odihnească o jumătate de oră. Se împarte apoi în două, se întind pe rând două foi, se ung cu un strat subtire de marmeladă şi se presară cu nuci măcinate, amestecate cu puţin zahăr. Se rulează fiecare foaie nu prea strâns, se aşază amândouă ruladele în tavă, se taie în felii groase de două degete şi se coc la foc potrivit.
Ingrediente reţetă: bicarbonat, drojdie, faina, marmelada, miere, nuci, sare, ulei, zahar
Categorie: Dulciuri, deserturi
De la: Ionut
[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.