Contul meu                  



Carte de bucate Ai o reţetă preferată? Ingrediente Articole Restaurante Culinar Diete Băuturi Concursuri Social






Tort de biscuiti cu crema de vin

Adaugata pe 12 martie, 2010          Fara comentarii

Ingrediente:

1/2 kg biscuiţi
1 l lapte
8 linguri zahăr
2 linguri făină
4 gălbenuşuri
1 pahar vin

Cremă:
4 albuşuri
4 linguri zahăr
2 linguri marmeladă

Mod de preparare:

Se freacă într-o cratiţă patru linguri de zahăr, făina şi gălbenuşurile peste care se toarnă laptele clocotit. Se pune pe foc, se amestecă şi când începe crema să se îngroaşe, se adaugă 1/2 pahar cu vin. Se pun într-un castron biscuiţii rupţi în bucăţi mici. Deasupra se toarnă crema de vin fierbinte. Se dă la rece.
A doua zi se aşază compoziţia pe o farfurie rotundă, în formă de tort, sau dreptunghiulară. Se bat albuşurile spumă cu patru linguri de zahăr şi marmeladă şi se acoperă tortul complet cu această spumă. Se serveşte.


Ingrediente reţetă: , , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi

De la: Ionut


Tort de biscuiti cu crema de vin








Cod pentru site
Cod pentru forum




Comentarii

Lasa un comentariu




[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.


Vezi şi alte reţete culinare