Contul meu                  



Carte de bucate Ai o reţetă preferată? Ingrediente Articole Restaurante Culinar Diete Băuturi Concursuri Social






Guguluf

Adaugata pe 12 martie, 2010          Fara comentarii

Ingrediente:

4 ouă
400 g făină
2 linguri zahăr
25 g drojdie
175 g unt proaspăt
2 linguri lapte
vanilie
1/2 linguriţă sare
50 g stafide
1 lingură rom
unt pentru uns forma
100 g migdale sau nuci

Mod de preparare:

Este o prăjitură uşor de făcut, dar pentru ca să crească frumos trebuie ca materialul întrebuinţat să fie puţin cald, adică nici untul, nici ouăle, nici făina să nu fie ţinute la răcitor sau într-o cameră rece. Se cerne făina într-un vas încăpător. Se face loc la mijloc şi se pun sarea şi zahărul pisat. Separat se moaie drojdia cu puţin lapte (dacă este prea fierbinte, drojdia se opăreşte şi nu mai creşte). Când s-a muiat, se toarnă în gaura făcută în făină. Se adaugă ouăle întregi şi untul proaspăt, puţin bătut cu o lingură.
Se frământă totul bine cu mâna şi la sfârşit se adaugă stafidele fără sâmburi şi o lingură de rom. Aluatul trebuie să fie moale. Din când în când se dau mâinile în făină, pentru a se desprinde uşor de pe degete şi pentru a putea fi aşezat în formă. Se unge bine cu unt o formă cu gaură la mijloc, de preferinţă o formă specială de pământ, se presară atât pe fund cât şi pe pereţi cu migdale curăţite şi tăiate în lung, se pune aluatul astfel încât să ocupe jumătate din formă. Se lasă să crească la loc cald şi ferit de curent. Se unge deasupra cu ou şi se coace la foc potrivit. Spre sfîrşit, focul trebuie să fie moale. Se ţine circa o oră, iar dacă se rumeneşte deasupra înainte de vreme, se acoperă cu o foaie de hârtie umezită. Se răstoarnă şi se presară cu zahăr pisat.


Ingrediente reţetă: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Dulciuri, deserturi

De la: Ionut


Guguluf








Cod pentru site
Cod pentru forum




Comentarii

Lasa un comentariu




[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.


Vezi şi alte reţete culinare