Adaugata pe 12 martie, 2010 Fara comentarii
Ingrediente:
560 g făină
250 g unt proaspăt
150 g zahăr pudră
1 ou
1 lingură lapte
1 pachet praf de copt
un praf de sare
vanilie
Mod de preparare:
Se cerne făina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc şi se pune untul, care se frământă cu o parte din făină. Când untul s-a muiat se adaugă zahărul vanilat, o lingură de lapte, oul, un praf de sare şi un pachet de praf de copt.
Se frământă totul la un loc şi se dă la rece să se întărească. După o oră, se ia jumătate din aluat, se întinde foarte subţire şi se taie pesmeţi de diferite forme (nu se lucrează toată foaia odată deoarece aluatul se întinde greu). Se coc la foc potrivit şi se scot din tavă pe măsură ce sunt gata. Din cantităţile de mai sus ies foarte mulţi pesmeţi, care se păstrează la rece câteva săptămâni, fără să piardă din gust şi din frăgezime.
Ingrediente reţetă: faina, lapte, ou, praf de copt, sare, unt, vanilie, zahar
Categorie: Dulciuri, deserturi
De la: Ionut
[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.