Contul meu                  



Carte de bucate Ai o reţetă preferată? Ingrediente Articole Restaurante Culinar Diete Băuturi Concursuri Social






Supă cremă de broccoli

Adaugata pe 6 aprilie, 2010          Fara comentarii

Ingrediente:

– 1 căpăţână broccoli proaspăt sau o pungă de broccoli congelat
– 2 cartofi curăţaţi şi tăiaţi în patru
– 1 ceapă curăţată şi mărunţită
– 1/2 rădăcină de ţelină
– 1 legătură de pătrunjel/mărar proaspăt
– 2 căţei de usturoi
– sare, piper
– 4-5 linguri ulei de măsline presat la rece
– apă
– iaurt degresat (opţional)

Pentru crutoane:
– 2 felii de pâine
– 3-4 linguri ulei de măsline presat la rece
– piper, puţin usturoi granulat.

Mod de preparare:

1. Pune puţin ulei de măsline într-o cratiţă şi căleşte ceapa. Ca să eviţi prăjirea ei, poţi să adaugi câteva linguri de apă
2. Amestecă floretele de broccoli, ţelina, cartofii. Acoperă-le cu apă şi lasă-le la foc mediu până se înmoaie
3. Când legumele sunt gata, se ia cratiţa de pe foc şi se lasă puţin să se răcească
4. Se adaugă în blender şi se mixează adăugând apă în funcţie de consistenţa pe care o doreşti
5. Se condimentează
6. Pentru a face crutoanele poţi să prăjeşti pâinea sau o pui la cuptor sau pe o farfurie pe calorifer ca să fie uscată. Se rupe, se pune în tigaie şi se stropeşte cu ulei de măsline. Se presară condimentele şi se lasă puţin la foc mediu.



Supă cremă de broccoli








Cod pentru site
Cod pentru forum




Comentarii

Lasa un comentariu




[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.


Vezi şi alte reţete culinare