Adaugata pe 12 martie, 2010 Fara comentarii
Ingrediente:
350 g miere
350 g făină
3 ouă
3 linguri zahăr
1/2 linguriţă bicarbonat
un vârf de linguriţă de scorţişoară
un vârf de linguriţă de cuişoare
1 lingură rom
1 lingură ulei
3/4 pahar de nuci
unt sau ulei pentru uns tava
Mod de preparare:
Se pune mierea în vasul în care se va pregăti compoziţia şi se amestecă pe marginea maşinii până se moaie. Se dă la o parte, se pune zahărul, făina cernută, câte puţin odată. şi după ce s-a mai răcorit, ouăle întregi, pe rând. Se freacă totul bine, se mai adaugă bicarbonatul proaspăt cernut, apoi cuişoare şi scortişoară pisată, rom, ulei şi nuci curăţite, nesfărâmate. Se unge o tavă cu unt, se toarnă compoziţia, se pun deasupra bucăţi de nucă şi se coace la foc potrivit.
Ingrediente reţetă: bicarbonat, cuisoare, faina, miere, nuci, oua, rom, scortisoara, ulei, unt, zahar
Categorie: Dulciuri, deserturi
De la: Ionut
[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.