Adaugata pe 12 martie, 2010 Fara comentarii
Ingrediente:
5 ouă
150 g zahăr
1/2 linguriţă bicarbonat
100 g pesmet
1/2 kg vişine
unt pentru uns forma
Mod de preparare:
Se spală şi se scot sâmburii la 1/2 kg vişine. Se pun în sita de macaroane şi se lasă să se scurgă de zeamă. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce cresc ca o spumă. Se pune bicarbonatul, cele cinci albuşuri bătute spumă, pesmetul fin cernut şi la urmă vişinile. Se pregăteşte din vreme o formă unsă cu unt şi presărată cu făină. Se toarnă compoziţia şi se coace la foc mic. După ce s-a mai răcorit, se taie şi se scoate din formă. În loc de 100 g de pesmet se pot întrebuinţa 50 g pesmet şi 50 g făină, sau 25 g pesmet, 50 g nuci pisate şi 25 g făină.
Ingrediente reţetă: bicarbonat, oua, pesmet, unt, visine, zahar
Categorie: Carte de bucate, Dulciuri, deserturi
De la: elystar
[INFO]: Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora. Ne rezervam dreptul sa aprobam doar comentariile celor care folosesc un limbaj adecvat si fac referire la reteta prezentata.