Acasa         Contul meu         Forum

Carte de bucate

Retete culinare din categoria Carte de bucate

Supa deasa de mazare (crema)   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa deasa de mazare (crema)

Ingrediente: 3 l apă 500 g mazăre boabe verde 1 salată verde o mână de spanac unt proaspăt cât o nucă Mod de preparare: Într-o oală cu apâ se fierb mazărea şi câteva frunze de spanac şi de salată, tăiate fin. Se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc potrivit, trei sferturi de oră. Când mazărea […]


 452 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa deasa de fasole boabe (crema)   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa deasa de fasole boabe (crema)

Ingrediente: 4 l apă zarzavat de supă 300 g fasole 1 ceapă unt proaspăt cât o nucă sau ulei Mod de prearare: Fasolea aleasă şi spălată se fierbe într-o oală cu apă; după ce dă în clocot, se scurge apa şi se toarnă altă apă fierbinte. Se adaugă un morcov tăiat în patru, o ceapă […]


 263 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de ciuperci   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de ciuperci

Ingrediente: 3 l apă zarzavat de supă 500 g ciuperci 1 linguriţă unt 1 lingură făină sare piper 1 gălbenuş Mod de preparare: Se aleg ciuperci tinere, adică încă închise, şi foarte proaspete. Se spală bine, se curăţă şi se taie în felii potrivite. Ca să rămînă albe, pe măsură ce sunt curăţite, se pun […]


 311 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de cartofi cu praz   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de cartofi cu praz

Ingrediente: 3 l apă 400 g cartofi 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 ţelină 3 fire de praz unt proaspăt cât o nucă Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul în apă cu sare. Când este fiert se strecoară, iar în zeamă se fierb cartofii tăiaţi cuburi egale şi prazul tăiat în felii subţiri. Se lasă să […]


 259 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de piure de cartofi (crema)   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de piure de cartofi (crema)

Ingrediente: 3 l apă 750 g cartofi 1 ceapă 1 gălbenuş 1 lingură smântână sare. Mod de preparare: Se fierb într-o oală cu apă cartofii curăţaţi şi tăiaţi bucăţele, cu ceapă şi sare. Se lasă să fiarbă acoperit o jumătate de oră. Se încearcă dacă sunt fierţi. Se trec prin sită cât sunt încă fierbinţi. […]


 212 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de cartofi   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de cartofi

Ingrediente: 3 l apă 500 g cartofi 1 morcov 1 pătruniel 1 praz 1/2 ţelină 1 ceapă 1 lingură unt sau ulei 1 lingură făină sare Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul în apă cu sare. Când este complet fiert, se strecoară, iar în zeamă se fierb cartofii tăiaţi bucăţele. Se prăjeşte puţin în unt […]


 324 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa deasa de morcovi (crema)   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa deasa de morcovi (crema)

Ingrediente: 3 l apă 1/2 lingură unt topit 500 g morcov 1 ceapă 4 cartofi mari 1/2 linguriţă zahăr sare unt proaspăt cât o nucă Mod de preparare: Supa de morcovi, ca şi toate supele de zarzavat, se poate pregăti, în lipsă de zeamă de carne, cu apa în care a fiert alt zarzavat, de […]


 303 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa frantuzeasca cu zarzavat   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa frantuzeasca cu zarzavat

Ingrediente: 1 morcov 1 pătrunjel 1 ţelină 1 praz 1 ceapă 1/2 varză mică o mână de mazăre 1 salată mică 1/2 lingură unt 1/2 linguriţă zahăr sare 2 l zeamă de carne Mod de preparare: Se taie fin ca tăiţeii tot zarzavatul. Se amestecă totul cu mâna după ce s-a adăugat un praf de […]


 335 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de zarzavat cu ulei   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de zarzavat cu ulei

Ingrediente: 3 l apă 1 morcov 1 pătrunjel 3 cartofi o mână de mazăre o mână de fasole verde 1 dovlecel 1 conopidă mică 3 roşii 1/2 lingură ulei 1/2 lingură făină sare Mod de preparare: Se taie tot zarzavatul felii şi se fierbe într-o oală, în apă cu sare, împreună cu mazărea, fasolea verde, […]


 335 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa campeneasca   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa campeneasca

Ingrediente: 3 l apă 1 morcov 1 gulie 2 fire de praz 3 cartofi mijlocii 1 ţelină mică 1 lingură unt sau ulei sare 1 gălbenuş 1 lingură smântână Mod de preparare: Morcovul, gulia şi prazul se taie ca fideaua şi se înăbuşe într-o cratiţă cu o lingură de unt sau de ulei. Se curăţă […]


 331 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de zarzavat 2   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de zarzavat 2

Ingrediente: 1 morcov mijlociu 1 rădăcină pătrunjel 1 fir de praz 1/2 ţelină 3 cartofi 1/2 lingură unt 2 l zeamă de carne Mod de preparare: Morcovul, pătrunjelul, prazul, ţelina şi cartofii se taie ca tăiţeii. Se încinge într-o cratiţă untul, se pune tot zarzavatul, afară de cartofi, amestecând cu lingura, până se moaie, fără […]


 313 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa de zarzavat   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa de zarzavat

Ingrediente: 1 morcov mijlociu 1 rădăcină pătrunjel 2 fire de praz 3 cartofi mijlocii 2 l zeamă de carne Mod de preparare: Morcovul, pătrunjelul şi prazul se taie fin ca tăiţeii, iar cartofii se taie puţin mai groşi. Se pun la fiert în supă strecurată. Se adaugă sare cât trebuie.


 332 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa cu galuste de cartofi   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa cu galuste de cartofi

Ingrediente: 250 g cartofi 1 ou 1 lingură făină 1 lingură unt proaspăt sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă de coajă şi se trec prin maşina de tocat sau prin răzătoare. Se freacă untul, se adaugă oul, făina, sare, puţin piper şi se amestecă cu cartofii. Se formează găluştele cu mâna, […]


 293 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa cu galuste de orez   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa cu galuste de orez

Ingrediente: 1/2 ceaşcă orez 1/2 ceaşcă lapte unt proaspăt cât o nucă 1 ou sare Mod de preparare: Se alege şi se spală orezul. Se pune la fiert cu laptele şi o bucăţică de unt proaspăt. Se sărează. Se fierbe mai mult decât orezul cu lapte obişnuit. Se ia de pe foc şi se adaugă […]


 292 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa cu puf de ou   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa cu puf de ou

Ingrediente: 2 ouă 1 Iinguriţă făină sare. Mod de preparare: Se freacă bine două gălbenuşuri cu o linguriţă plină de făină şi puţină sare Se bate albuşul spumă, se amestecă împreună şi se toarnă toată compoziţia deodată într-o cratiţă mare, în care s-a strecurat supa clocotită. Se acoperă, se lasă să fiarbă 10 minute. Trebuie […]


 226 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa cu frecatei   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa cu frecatei

Ingrediente: 1 ou 1 lingură lapte 150 g făină sare Mod de preparare: Din ouă, făină şi o lingură de lapte, se face un aluat potrivit de tare. Se lasă puţin să se zbicească. Se dă pe răzătoarea rară. Se lasă să se usuce pe masa de aluat. Se fierb în supă ca şi tăiţeii.


 385 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa cu turnatei   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa cu turnatei

Ingrediente: 2 ouă 2 linguri făină sare Mod de preparare: Se freacă într-un castron ouăle cu făina până când aluatul se face ca o smântână. Se pune sare. Se toarnă cu încetul în supa care clocoteşte la foc. Se fierb zece minute.


 251 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: , ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa cu gogosele de aluat   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa cu gogosele de aluat

Ingrediente: ou foaie de taitei Mod de preparare: Se face un aluat ca pentru tăiţei. Se întinde foaia, se unge cu ou şi se îndoaie în două. Cu o formă mică cât un ban se taie mici rotocoale, care se rumenesc într-o cratiţă în untură multă. Se servesc cu supa la masă.


 260 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa cu patratele   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa cu patratele

Ingrediente: ou foaie de taitei Mod de preparare: Se face un aluat de tăiţei. Se împătureşte foaia în patru şi se taie mici pătrăţele. Se fierb la fel ca tăiţeii.


 280 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe


Supa cu taitei   Adaugata pe 12 martie, 2010

Supa cu taitei

Ingrediente: 1 ou foaie de taitei Mod de preparare: Se face un aluat de tăiţei. Se întinde cu sucitorul pe masa de aluat o foaie de grosimea unei muchii de cuţit şi se lasă puţin să se zbicească, fără să se usuce de tot. Se face sul şi se taie fin cu un cuţit ascuţit. […]


 257 vizualizari
Reteta de pe:

Ingrediente reteta: ,

Categorie: Borsuri, supe, ciorbe




Adauga-ne pe facebook!    Urmareste-ne pe twitter!

Recomandari retete culinare   |   Sucuri de fructe si legume   |   Glosar de termeni din bucataria franceza   |   Tabel cu continutul in calorii si elemente nutritive (mg) a alimentelor   |   Servirea bauturilor   |   Mancaruri cu legume   |   Poti recomanda diete si prietenelor tale.

Cauti o reteta?. Retete culinare    Din secretele gospodinei. Retete culinare